Ce ştim despre…


Criză?
Cuvântul «criză» are ca rădăcină greces-cul «krinein» (a decide). A fost deseori folosit în trecut pentru a descrie faza decisivă, în bine sau rău, produsă pe parcursul unei boli. Este aproape imposibil să cuprinzi toate aspectele unei crize într-o singură definiţie.

În general, pe planul relaţiilor internaţio-nale, criza este asociată evenimentelor cu implicaţii politice, econo-mice, financiare sau militare DETALII...

Concurs între pompierii profesioniști

Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă se organizează în fiecare an, în perioada iunie-septembrie, având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.  

Vineri, 23 iunie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al județului Olt organizează faza pe unitate a concursurilor, la care vor participa echipe din cadrul Detaşamentului Slatina, Detaşamentului Caracal şi Staţiei Scorniceşti.

Echipajele participante îşi vor demonstra abilitățile la următoarele probe:

-Scara de fereastră;

-Pista cu obstacole pe 100 de metri;

-Ştafeta 4X100 de metri; 

-Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă. 

Concursul va avea loc cu începere de la ora 08.00, la sediul ISU Olt, unde se va desfășura prima probă de concurs (scara de fereastră) şi va continua, de la ora 09.00, la Stadionul „1 Mai” din Slatina.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Plutonier major Alin BĂSĂȘTEANU


Inscriere la Newsletter

Pentru a primi cele mai importante informatii.

RSS - Situatii de urgenta