Ce ştim despre…


Criză?
Cuvântul «criză» are ca rădăcină greces-cul «krinein» (a decide). A fost deseori folosit în trecut pentru a descrie faza decisivă, în bine sau rău, produsă pe parcursul unei boli. Este aproape imposibil să cuprinzi toate aspectele unei crize într-o singură definiţie.

În general, pe planul relaţiilor internaţio-nale, criza este asociată evenimentelor cu implicaţii politice, econo-mice, financiare sau militare DETALII...

Voluntarii își încep activitatea

Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat în premieră de instituția noastră, urmărește susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor. 

La finalul etapelor alocate depunerii dosarelor și analizării acestora de către comisii specializate, începând cu data de 6 august, pompierilor salvatori din întreaga țară li se vor alătura 752 de voluntari în situații de urgență. 

Ulterior parcurgerii programelor riguroase de pregătire, aceștia vor putea participa la misiuni de intervenție, vor fi în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat și vor fi angrenați în diverse acţiuni de ajutor umanitar şi de popularizare a mesajului preventiv.

Cu vârste cuprinse între 16 și 46 de ani, voluntarii noștri provin din toate categoriile socio-profesionale fapt ce confirmă interesul pe care opinia publică îl acordă pregătirii și intervenției în domeniul situațiilor de urgență. 

În perioada următoare, participanții vor desfășura cursuri introductive privind structura, misiunile și atribuțiile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și vor parcurge noțiunile de prim ajutor de bază. 

Cei zece voluntari își vor începe activitatea sâmbătă, 06 august, începând cu ora 09.00, urmând ca aceștia să participe, în primele două weekenduri, la cursuri introductiv-generale specifice pompierilor, iar după această perioadă, timp de cinci weekenduri să parcurgă cursurile de prim ajutor de bază. După încheierea acestor două etape, care se vor desfășura la sediul ISU Olt, voluntarii își vor continua procesul de pregătire și perfecționare în cadrul subunităților de intervenție pe care și le-au ales în momentul înscrierii.  

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Plutonier major Alin BĂSĂȘTEANU
Inscriere la Newsletter

Pentru a primi cele mai importante informatii.

RSS - Situatii de urgenta