Ce ştim despre…


Criză?
Cuvântul «criză» are ca rădăcină greces-cul «krinein» (a decide). A fost deseori folosit în trecut pentru a descrie faza decisivă, în bine sau rău, produsă pe parcursul unei boli. Este aproape imposibil să cuprinzi toate aspectele unei crize într-o singură definiţie.

În general, pe planul relaţiilor internaţio-nale, criza este asociată evenimentelor cu implicaţii politice, econo-mice, financiare sau militare DETALII...

Exercițiu de alarmare publică în orașul Scornicești

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Scornicești și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Scornicești desfășoară miercuri, 22 iunie, începând cu ora 10.30, un exercițiu de alarmare publică a populației în cazul producerii unui cutremur. Exercițiul se va desfășura în cooperare cu celelalte instituții și societăți cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.
 Conform scenariului de desfășurare, în dimineața zilei de 22 iunie, s-a produs un seism cu magnitudinea șase grade pe scara Richter, orașul Scornicești fiind grav afectat. Au fost prinse sub dărâmături mai multe persoane, s-a prăbușit o scară de bloc și au fost serios avariate rețelele electrice, de gaze, apă și de telefonie din zona bulevardului Muncii. Având în vedere numărul mare de victime a fost activat „Planul Roșu de Intervenție”. De asemenea, se va simula și un incendiu la o societate comercială din domeniul industriei ușoare. 
Pentru buna desfășurare a exercițiului s-a solicitat sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, Serviciului de Ambulanță Olt și societăților de telefonie, gaz, energie electrică și apă din Caracal.
Principalele obiective ale exercițiului sunt: verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante, pregătirea psihologică a efectivelor participante pentru cunoașterea modului de comportare în cazul producerii unui cutremur, verificarea modului de organizare, desfășurare și coordonare a acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unui cutremur și testarea viabilității ”Planului Roșu de Intervenție”.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Căpitan Cornel GOGOLAN


Inscriere la Newsletter

Pentru a primi cele mai importante informatii.

RSS - Situatii de urgenta