Ce ştim despre…


Criză?
Cuvântul «criză» are ca rădăcină greces-cul «krinein» (a decide). A fost deseori folosit în trecut pentru a descrie faza decisivă, în bine sau rău, produsă pe parcursul unei boli. Este aproape imposibil să cuprinzi toate aspectele unei crize într-o singură definiţie.

În general, pe planul relaţiilor internaţio-nale, criza este asociată evenimentelor cu implicaţii politice, econo-mice, financiare sau militare DETALII...
Error
  • JFile: :read: Unable to open file:

Simulare de incendiu la Ocolul Silvic Vulturești

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt a desfășurat, marți, 24 mai, un exercițiu de stingere a unui incendiu de pădure la ocolul Silvic Vulturești.   
 Conform scenariului de desfășurare, ca urmare a neglijenței unor muncitori de la parcul de rezervoare Căzănești, în jurul orei 10.30, a izbucnit un incendiu de litieră în partea sudică a pădurii Căzănești. Incendiul a fost observat de cetățeni care au alertat șeful de district al cantonului. Incendiul a fost anunțat la 112 și la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Verguleasa, iar personalul Ocolului Silvic și cetățenii au acționat pentru limitarea propagării incendiului. Din cauza rafalelor de vânt, incendiul s-a propagat la coronament, pe circa 1,5 hectare. Pe timpul operațiunilor de stingere, doi pompieri din cadrul SVSU Verguleasa și un localnic s-au intoxicat cu fum. În timp ce se executau fâșii de siguranță care să limiteze propagarea incendiului, a fost descoperit un proiectil neexplodat.
Pentru rezolvarea situațiilor tactice, au participat la acest exercițiu: o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autoșenilată, o ambulanță SMURD, un autocamion, o autospecială pentru intervenții pirotehnice, punctul de comandă mobil și forțe și mijloace din cadrul IPJ Olt, IJJ Olt, SVSU Verguleasa și Ocolului Silvic Vulturești.
Principalele obiective ale exercițiului au fost: antrenarea forțele participante, pregătirea personalului ocolului silvic pentru cunoașterea procedurilor de urmat în cazul producerii unui incendiu, verificarea cooperării între forțele participante la exercițiu și verificarea stării căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Plutonier major Alin BĂSĂȘTEANU


Inscriere la Newsletter

Pentru a primi cele mai importante informatii.

RSS - Situatii de urgenta