Ce ştim despre…


Criză?
Cuvântul «criză» are ca rădăcină greces-cul «krinein» (a decide). A fost deseori folosit în trecut pentru a descrie faza decisivă, în bine sau rău, produsă pe parcursul unei boli. Este aproape imposibil să cuprinzi toate aspectele unei crize într-o singură definiţie.

În general, pe planul relaţiilor internaţio-nale, criza este asociată evenimentelor cu implicaţii politice, econo-mice, financiare sau militare DETALII...

Dunărea sub cod portocaliu

 

Sectorul de Dunăre care traversează județul Olt se află până în data de 18 martie, ora 18.00, sub incidența uni avertizări cod portocaliu. Sunt preconizate creșteri de debite și niveluri, cu depășirea cotelor de apărare. 
Din datele transmise de Sistemul de Gospodărirea a Apelor Olt, în această dimineață, la ora 10.00, la mira port Corabia, cota era de 595 de cm, cu cinci centimetri sub cota de pericol, iar debitul era de 11810 mc/s, față de media multianuală a lunii martie de 6700 mc/s. În orașul Corabia sunt inundate 45 de hectare de pășune și 18 hectare de pădure, iar în comuna Gârcov sunt inundate 348 de hectare de pășune și 284 de hectare de pădure. Toate suprafețele inundate se află în albia majoră a Dunării ( lunca Dunării ).
În fiecare zi, echipe formate din pompieri, polițiști de frontieră, reprezentanți ai SGA Olt și șefi ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților riverane Dunării, se deplasează în teren pentru monitorizarea situației. 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Plutonier major Alin BĂSĂȘTEANUInscriere la Newsletter

Pentru a primi cele mai importante informatii.

RSS - Situatii de urgenta